Bir Kraliçe, istediği kitaplara sahip olmak için çok kötü şeyler yapar...


5.12.15

"Gabriel'in Cenneti - Sylvain Reynard" Kitap Yorumu ♛



    Herkese yorgun bir merhaba millet! Biliyorum çok saçma girişler yapıyorum ama başka nasıl bir giriş cümlesi yazmam gerektiğini bilmiyorum! Önerileri falan açığım yani, benim gibi şirin bir kıza yardım etmek isteyenler varsa buyursun gelsin. Zaten sınavlardan dolayı ölmek üzereyim. HAFTANIN HER GÜNÜ SINAV MI OLUR ALLAH AŞKINA? Biri bana bu konu hakkında mantıklı bir açıklama yapabilir mi acaba? İki haftadır kendime gelemedim be vicdansız okul! İliğimi kemiğimi sömürdün! Azıcık merhametli olsan ne olur?!

    Düzgün bir şekilde kitap bile okuyamıyorum artık. Bileklerimi kesmek üzereyim! Kapatın ya şu okulu! Neyse, sakin olmaya çalışacağım. Derin bir nefes, gür bir ses, iyi dersler arkadaşlar falan filan konuşması. Öhöm Öhöm, Gabriel'in Cenneti Hülya Abla'nın bana okumam için gönderdiği kitaplardan bir tanesiydi. Ona da buradan tekrar çok çok çok teşekkür ediyorum. Serinin son kitabıydı bu arada, ilk iki kitabın yorumları da blog da var. Okumak isteyenler bakabilirler. Çok muhteşem bir seriydi, OLAĞANÜSTÜYDÜ! Benim okuduğum en en en güzel serilerden bir tanesi Gabriel'in Cehennemi serisi oldu! Bittiği için o kadar üzgünüm ki!

GABRIEL, GABRIEL, GABRIEL!

    Gabriel Emerson, şu dünyadaki en muhteşem kitap karakterlerinden bir tanesi! Seriyi okuyan herkes ona aşık olur yani, öyle bir etkisi var kadınlar üzerinde. Şanslı küçük Julia! Resmen Gabriel ile evli ya! Kızdaki şans bende olsa neler neler yapardım. Pis utanmaz! Kıskançlık kanıma işledi resmen, tutamıyorum kendimi. Sakin olmam lazım yoksa Julia'ya saydırmaya başlarım ben. AY PİİİS! ŞANSLI MİNİK ŞEY!

    Seri gerçekten muhteşem bir final ile bitiyor. Spoiler falan vermeyeceğim, endişelenmeyin o konuda. Sadece arka kapakta yazılanlardan bahsedeceğim. Gabriel ve Julia yeni, mutlu hayatlarına başlamışlardır. Gabriel baba olmak için çok sabırsızdır (ay cınım benim yaa) ama öğrenci olmanın dayanılmaz stresi Julia'yı çok yorar. Bu yüzden de Gabriel ile aralarında bir takım fikir ayrılıkları oluşur. Neyse ki ikisinin de birbirinin fikrine değer vermesi ve Julia'nın ilk iki kitapta olan kendine güven sorunun yavaş yavaş aşılması bu sorunlarının da üstesinden gelirler. Oxford'daki geçmişlerinden gelen bir takım saçma kişiler bir çoook soruna neden olur. (işte bu saçma kişilikler yüzünden sinir krizi de geçirdim) Gabriel geride kalan karanlıkları ile yüzleşmek için biyolojik ailesini araştırmaya karar verir. Ayrıca Gabriel, Julia ile aile olmasını etkileyecek bir dizi olayı da başlatmış olur.

NE KADAR MUHTEŞEM, AŞIK OLUNASI BİR GABRIEL!
*kitap da gabriel yaramazlık yaparken tam olarak böyleydim*

    İşte size arka kapakta yazılanların hafif bir özeti! Şimdi şöyle bir okuyunca fena gizemli durmuş ama gizem iyidir sonuçta. Merak uyandırır falan filan. Seriyi hala okumayanlar da gidip alırlar ve hemen okurlar umarım çünkü bu seri MUHTEŞEM! Okumayanlar gerçekten çok şey kaybediyorsunuz! Gabriel'i tanımıyorsunuz! Onun nasıl güzel sevdiğini bilmiyorsunuz! Ay aklıma geldikçe deli gibi sırıtıyorum. Gittikçe delirmeye başladım sanırım.

    Kitabın basımında çok fena hatalar vardı. Optimum Kitap niçin böyle kötü hatalar yapmış anlayamadım. Yani tamam her kitapta yazım hatası falan olur ama bunda yazı boyutları falan da değişiyordu. Bir büyük bir küçük falandı ama neyse ki bu bile kitabın mükemmelliğini bozamadı. Her ne olursa olsun Gabriel ve Julia'nın mutlu olmasına çok seviniyorum. Onlar bunu sonuna kadar hak ettiler. Yazar sonlara doğru beni baya bir korkuttu aslında, kötü bir şey olacağından çok fena korkmuştum ama neyse ki korktuklarım gerçekleşmedi.

    Herkese gönül rahatlığıyla tavsiye edebileceğim bir seri Gabriel'in Cehennemi. Okumaktan asla bıkmayacağım, Gabriel adı geçtiğinde her zaman gülümseyeceğim ve hep Gabriel Emerson gibi muhteşem birini isteyeceğim. AY İNŞALLAH YA! BANA DA BİR GABRIEL LÜTFEN!




           

                                                 ALINTILAR ♛



    "Her şeyi düşünüyorsun." 
    "Ben sadece seni düşünüyorum. Sen her şeysin." 

                  (Gabriel ve Julia, sayfa 16) 




    "Bana, C. S. Lewis'in yazarken bu heykellerden ilham aldığını söylemiştin. Aslan, Cadı ve Dolap." 
    "Hepsi bu," dedi Gabriel kısık bir sesle. 
    Julia alnını vitraya dayadı. "Onun hayaletinin hiç burada dolaştığını düşünüyor musun?" 
    "Böyle bir odaya uğradığından şüpheliyim." Gabriel havayı kokladı. "Muhtemelen bardadır." 

                  (Sayfa 76) 




    "Öğlen yemeğini onunla yemek istiyorum." 
    "Cesedimin üzerinde yersin." Gabriel kollarını göğsünün üstünde kavuşturdu. 

                   (Gabriel ve Julia, sayfa 117) 




    "Daha fazla sağduyulu olmamız gerekiyor." Julia yüzünün kızardığını hissetmesine rağmen, gezilerine devam ettiler. 
    "Karanlık bir köşe bulmamız gerekiyor." Gabriel kışkırtıcı bir biçimde ona bakınca, Julia renkten renge girdiğini hissetti. 

                    (Sayfa 174-175) 




    "Beni göğüslerim için seviyorsun sanıyordum." 
    "Değerli şeylerinin hepsinden eşit derecede hoşlanıyorum." 

                    (Gabriel ve Julia, sayfa 189) 

             
                                                                       






PUANIM ♛ 



             5 YILDIZ:  Satırlarına aşık oldum! Hadi gidip evlenelim, tatlım!  














2 yorum:

Bavulumdaki Roman dedi ki...

*Sexual frustration* fotodaki kız cidden sana benziyor :D

Zeynep Dilara dedi ki...

Ya kes sesini hdjsjs :D

Yorum Gönder