Bir Kraliçe, istediği kitaplara sahip olmak için çok kötü şeyler yapar...


2.11.15

"Çirkin Güzel II Aşka Uyanış - Aslıhan Akagöz" Kitap Yorumu ♛



    Tekrar selam millet! Yine bir nasılsınız, iyi misiniz muhabbeti yapmak istemiyorum ama sormayınca da kendimi kaba biri gibi hissediyorum. Neyse ki, herkes benim ne kadar nazik ve şirin bir kız olduğumu biliyor! Ah ve tabii hasta! BOĞAZ AĞRISINDAN ÖLÜNÜYOR MU? Ben o aşamaya geldim de, sormak istedim size. Genç yaşta resmen ölüyorum. Ya benim daha okuyacak kitaplarım vardı!

YA BU KAPAK İLK KİTABIN KAPAĞIYLA
UYMUYOR! ÇILDIRDIM GÖRÜNCE, POF! 

    Çirkin Güzel II Aşka Uyanış, benim ilk kitaptan sonra hemen okuduğum bir kitaptı. Şimdi böyle söyleyince anlamsız bir cümle oldu ama belirtmek istediğim konu, okuyalı uzun bir zaman olduğu. VE YİNE BİR TEMBELLİK VAK'ASI OLARAK YORUMU YILLAR SONRA GİRİYORUM. Çok tembel olmak da zor be arkadaşlar. Böyle sürekli bir uyuma isteği, yataktan hiç çıkmama, ayrıca yılda beş kez hasta olmam falan da cabası. Yani ben bunu da anlamıyorum! Tamam iki kere hasta olursun, hadi üç kere de hasta olursun da beş ne be kardeşim! Niye sürekli ben hasta olmak zorundayım!?

    Ay ben yine konudan sapıp gitmişim. Öhöm öhöm, tamam hazırım. Serinin birinci kitabını okuyanlar bilirler, bu kitapta Melike ve Çağrı tekrar bir araya giriyor. Melike ve Çağrı kim? Hangi seri? gibi sorularınız varsa, lütfen gidip ilk kitaba yaptığım yorumu okuyun. Yormayın beni, ne olur. Tekrar hastayım-boğaz-ağrısından-ölüyorum konuşması yapmak istemiyorum. Neyse işte ilk kitap da ayrılmışlardı falan ama bunda barışıyorlar. Bu bir spoiler değil, bunu arka kapağı okuyunca bile anlıyorsunuz. Hatta kapağa bakınca bile anlıyorsunuz. ÇÜNKÜ BU KİTAP MUTLU SON OLMASI İÇİN YAZILMIŞ.


OOOOO, MUTLU SON MU VARMIŞ?
HADİ GEL OYNAYALIM!

    Mutlu sonları severim. Okuduğum onca kötü biten ve en sevdiğim karakterlerin ölmüş olduğu kitaplardan sonra böyle kitaplar insana iyi geliyor. Yani Çirkin Güzel Serisi de insanı sıkmayan, akıcı bir dille yazılmış, şirin bir hikayesi olan ve keyifli vakit geçirmeni sağlayan serilerden. (böyle seriler mi var yaaa bakışı attı herkes).

    Bu kitap da sadece Melike ve Çağrı mutlu sona ulaşmıyor. Mehmet ve Sinem de evlenip çocuk sahibi oluyorlar. Mehmet ilk kitap da çok şirindi, ikinci kitap da bu şirinliğini bozmamış olmasını takdir ettim. Bu çiftler haricinde kitabın içinde olan tüm çiftler de mutlu. Herkes kalpler ve çiçeklere sahip olmuş falan filan (ayy christian!)

Çağrı'nın annesi salak salak konuşuyor ve senin tek yapabildiğin böyle
dinlemek oluyor! ÇILDIRIRSIN!

    Kitap da sinirimi bozan tek bir şey vardı. ÇAĞRI'NIN LANET ANASI! YA O NASIL BİR ANADIR AMAN ANNEDİR? O ANNEYSE BEN DE HOROZUM. O kadar yani. Kendisinden o kadar nefret ettim ki gerçek olsa saçını başını yolacağım yani! Doğurmakla analık olmuyormuş, bunu yine gördük! (benim ilk görüşüm sanırım christian'ın annesiydi, o da lanet bir anaydı) Neyse, en azından Melike ona ağzının payını verdi! İçim %32 rahatladı sayılır.

    Son olarak söylemek istediğim bir şey var. Aslında yok ama son bir paragraf yazayım dedim. Eğer tavsiye ediyor musun bu seriyi (yahu zaten iki kitap) diyenler falan varsa onlara sesleniyorum. Wattpad kitaplarını ve mutlu son hikayelerini seviyorsanız alın okuyun bence. Ayrıca Aslıhan Abla'nın kelime de çok akıcı ve güzel. Seversiniz yani, alabilirsiniz. Yorumu bitiriyorum ve bir iki alıntı yazıyorum. Evet, iyi fikir.




                       
                       

                                                      ALINTILAR ♛ 



    Onsuz bir hayat sürdürüyordu belki ama aslında onsuz nefes alamıyordu. Her anında, her nefesinde ve davranışında, bir nebze de olsa Melike vardı. Onu yok sayamıyordu. O hep oradaydı. Hiç gitmemişti. Çağrı onu göndermeyi hiçbir zaman başaramamıştı. 

                 (Sayfa 39) 




    "Ben sensiz olmayı başaramıyorum Çağrı. Sensiz nefes almak bile öyle zor ki..." 

                  (Melike, sayfa 83) 




    "Peki baban seni bana vermezse ne olacak?" 
    "O zaman sana kaçarım ben de." 

                   (Çağrı ve Melike, sayfa 180) 




    "Bu kız sana hiç benzemiyor Sinem. Aynı babası." 
    "Yaramı deşme Melike," diyerek yalancıktan derin bir iç çekti. 

                   (Melike ve Sinem, sayfa 309) 






                                                      PUANIM ♛ 


       4 YILDIZ:  İlişkimiz böyle güzel devam ediyorken neden bu kadar çabuk bittin ki?







2 yorum:

usengencanli dedi ki...

Ya kız seni yerim! Ne kadar güzel blogun var öyle!

Zeynep Dilara dedi ki...

Ya asıl ben seni yerim! Kocaman ısırıcam o olacak bak! ❤

Yorum Gönder