Bir Kraliçe, istediği kitaplara sahip olmak için çok kötü şeyler yapar...


17.3.15

"Umutsuz - Colleen Hoover" Kitap Yorumu ♛



    Hepinize aşırı güzel olan bir kitap yorumundan merhaba! Aslında kitabı tam olarak nasıl anlatacağımı bilmiyorum, o kadar mükemmel yani. Kendi kendime kızıyorum, neden bu kitabı okumayı bu kadar erteledim diye. Sanırım Hülya abla olmasa daha da ertelerdim. Onun mükemmel olması sayesinde bu kitabı okudum. Evet, kendisi cidden mükemmel bir insan. Tekrar sonsuz teşekkürler ona, kocaman kocaman öpüyorum.

    Kitabımız Sky adında 17 yaşındaki bir genç kızın yaşantısını konu alıyor. (Hadi canım, dediğinizi duyar gibiyim.) Sky çoğu ergene oranla bir telefona, bilgisayara, tablete falan sahip değil. İnternet erişimi ve televizyonları da yok. İnsana tüm bunların olmaması cehennem gibi geliyor ama o çok iyi idare ediyor. Karen (üvey annesi) tarafından evde eğitim görüyor, fena eğlenceli bir arkadaşı sahip; Six. Sonra sürekli koşuyor ve kitap okuyor. Tüm bunlar da teknolojik aletlerin yokluğunu dolduruyor.

    Sonra Six'in zoruyla son sınıfı devlet okulunda okumak için kaydoluyor. Ama maalesef Six de son senesini yurt dışında okumak için gidiyor. Bu nedenle Sky yalnız kalıyor. Neyse ki Breckin isimli muhteşem bir varlıkla tanışıyor da yalnız kalmaktan kurtuluyor.  Oha ya tüm karakterlerden bahsettim resmen ama bir tanecik aşkıma sıra gelmedi. Ah, Dean Holder.

   Sky ile bir markette karşılaşıyorlar ve ikisi de birbirlerini daha önceden tanıyorlarmış gibi hissediyor. Aslında, zaten teknik olarak da tanıyorlar. Hihi, ama söylemeyeceğim. Neyse işte sonra Holder (ah-canımın-içi-bir-tanem-yakışıklım) sürekli bizim kızın karşısına çıkıyor ve aşırı güzel sahneler yaşıyorlar.

    Tabii daha sonra Sky çocukluğunun masum bir şekilde geçmediğini ve güvendiği insanların onu yüz üstü bıraktığını anlıyor. Eski kötü anılar dönüp dolaşıp yine onu buluyor ve ben ağlıyorum. Kısa ve net yani. Arka arkaya iki kitapta da ağladığım için gözlerim içine çöktü resmen.

    Ah, ama Dean Holder. Onu anlatacak kelimelerin sözlükte var olduğuna bile emin değilim. Kendisine aşırı derecede bağlanmış haldeyim ve onu düşünmeden duramıyorum. Kalbimde bir iz bıraktı. Hülya ablanın da dediği gibi, bu çocuk bizi fangirl yaptı!





                                             ALINTILAR ♛ 



    "Kitap güzel olduğu sürece türünün ne olduğunun önemi var mı?"

           (Breckin, sayfa 27) 




    Bir süre duraksadıktan sonra tekrar sırıttı. "Beni çekici bulduğuna inanamıyorum."
    "Kapa çeneni."
    "Sırf çekici, terli ve erkeksi kollarımda seni taşımam için geçen gün bayılma numarası yapmış olmalısın."
    "Kapa çeneni."
    "Bahse girerim geceleri bu yatakta beni hayal ediyorsundur."
    "Kapa çeneni, Holder."
    "Hatta..."
    Uzanıp elimle ağzını kapattım. "Konuşmadığın zaman daha çekici oluyorsun."

           (Sky ve Dean, sayfa 119) 




    "Güzel bir ağzın var," dedi. "Bakmadan duramıyorum."
    "Tadına da bakmalısın," dedim. "Çok hoş."
    Gözlerini sımsıkı kapatıp inledikten sonra yaklaşıp başını boynuma gömdü. "Kes şunu, seni kötü kadın."

            (Sky ve Dean, sayfa 146) 




    "Beni gördüğün günden beri yüzümü yalamak mı istiyordun? Birinden hoşlandığında hep böyle mi yaparsın?"
    Kafamı salladım. "Yüzünü değil, gamzelerini yalamak istedim. Ve hayır. Yalamak istediğim tek erkek sensin."
    Kendine güvenir bir şekilde gülümsedi. "Güzel. Çünkü sevmek istediğim tek kız sensin."

          (Sky ve Dean, sayfa 305) 




    "Seninle sevişmeyi planlıyorum, Sky. Hem de çok. Her fırsatta, çünkü tüm dış etkenlere rağmen bu haftasonunu seninle geçirmek çok hoştu. Seninle sevişmeye devam edebilmem için alternatif bir doğum kontrol yöntemi ayarlaman çok iyi olur, böylece kendimizi süre sınırı olmadan hamilelik sebebiyle yapılmış bir evliliğin ortasında bulmayız. Benim için bunu yapabilir misin? Böylece sık sık seks yapabiliriz?"

         (Dean Mükemmel Holder, sayfa 397) 







                                             PUANIM  



     5 YILDIZ:  Satırlarına aşık oldum! Hadi gidip evlenelim, tatlım!








6 yorum:

Arwen dedi ki...

Ahh ahh daha ne güzel cümleler var o kitapta ama sanırım bir başlarsam galiba kitabı baştan sona buraya yazmış olurum ama benim favorim şu ;

“Eğer gerçekten beni öpmek istiyorsan, neden öpmüyorsun?” Kız arkadaş kelimesini içeren bir cevap vermesinden korkuyordum. Yüzümü iki elinin arasına alıp yukarı doğru kaldırdı. Baş parmaklarını elmacık kemiklerimin üzerinde dolaştırırken göğsünde göğsünün hızla yükselip alçaldığını hissedebiliyordum. “Çünkü,” diye fısıldadı. “Hissetmemenden korkuyorum.”

Kıyamam Holder sana ben, üzülme sen! (^_^) hahaha bak yine fangirL moduna girdim kahretsin... :) Ayrıca bu ne tatlı bir yorumdur yahu, kaldı ki her iltifatında vallahi gülümsemekten yüzüm acıyor. Çok teşekkürler!!! :)

Zeynep Dilara dedi ki...

Bundan böyle benim güzel ablacığım, seni gülümsetmek benim işimdir! Ayrıca sana iltifat etmeyi seviyorum çünkü hak ediyorsun. Yazdığın alıntıdan sonra kitabı ciddi ciddi tekrar okumak istedim. Neden bu kadar kısaydı ki? Bana hiç yetmedi o kadar az sayfa. Holder'a doyamamıştım ki ben daha. :))))

Arwen dedi ki...

Ne güzel sözler bunlar, yine. :) Ben de seni elimden geldiğince mutlu etmek istiyorum canım. Benim bir tanecik abim var ama artık seni de küçük kız kardeşim olarak görüyorum. İyi ki ilk adımı sen attın da tanıştık. :)

Dipnot: Holder anlatılmaz yaşanır diyorum... :D

Zeynep Dilara dedi ki...

Hiç kardeşim olmadığı için yeni bir ablam olmasına aşırı mutlu olduğumu söylemek istiyorum. Hele o abla da sensen! Ben de tanıştığımız için çok mutluyum,internetin yararları işte. :))
Ayrıca Holder ismini okudukça kalp atışlarım hızlanıyor! ^_^

Arwen dedi ki...

Ben de eşimle Yüzüklerin Efendisi alt yapılı bir forumun üye toplantısında tanıştım desem? :) Hayat işte, kimin ne zaman, ne şekilde karşına çıkacağını bilemiyorsun. Ama sen yine de sanal aleme güvenme, dikkatli ol. Bak hemencecik abla moduna girdim hahaha. :D

Zeynep Dilara dedi ki...

Ah ablacığım sen hiç merak etme bu sanal alemi çok seviyorum ama ona karşı olan güvenim pek az. Ve bir de vay canına demek istiyorum! Hayatın karşına ne çıkaracağı hiç belli olmuyor gerçekten de. :))

Yorum Gönder